Работы студентов фотошколы

Задание: «Silueta»
Image-square_50
Image-normal
  • ISO 100
  • 1/1000 s
  • Диафрагма: F10
Полный EXIF Полный файл
Profile_avatarIvan Nemet

Pozdrav Sanja, hvala na komentarima! Odabrao sam drugačiji kadar za ispravak. Sličica je s groblja, tako da se tehnički zahtjevi ovog zadatka odlično slažu s odabranom lokacijom :) U kladru su red nadgrobnih spomenika, drvo koje se nadvilo nad njima i oblačno nebo.

28.02.2017, 20:23
Image-square_360Sanja Kulusic,
преподаватель

Pozdrav Ivane! :)

Оценка работы

Izabrali ste zanimljiv kadar koji je napravio ovo groblje apstraktnim na prvi pogled. Tmurno vrijeme i drvo koje pokriva grobove čini ovu fotografiju još tmurnijom. Kao što ste i sami napisali, ova se tema zadatka odlično poklapa sa lokacijom.

Замечания и рекомендации

Jako mi se sviđa odabrana lokacija i kadar za ovu temu, pogotovo jer ste više mjesta ostavili u gornjem području fotografije tako da nam nebo odmah dolazi do izražaja.

Malo pozitivnosti u fotografiju unose boje na nebu koje nisu striktno sive već vidimo lagane plavo-žute nijanse. Možemo reći kako na mjestu poput groblja gdje je sve tužno i sjetno postoji tračak nade, uspomene koje ne blijede već nas "griju" sa sretnim sjećanjima.

Fotografija je oštra, postavke su korektne te tu nije potrebno ništa mijenjati. Dobili ste siluetu cijelog dijela groblja sa stablom jer ste fotografirali iz žablje perspektive prema svjetlijem nebu.
Oblaci na nebu su vam pomogli jer niti jedan dio fotografije nije preeksponiran.

Ovakve je fotografije zanimljivo vidjeti u crno-bijeloj varijanti jer bi se izgubile sve boje, ostao bi naglasak na velikom kontrastu između siluete groblja i neba. Na taj način bi fotografiju napravili atraktivnijom, ali i depresivnijom.

Выводы

Ovaj rad je primljen! :)