Работы студентов фотошколы

Задание: «Zadatak na «slobodnu» temu»
Image-square_50
Image-normal
Canon EOS 700D
  • ISO 100
  • 1/125 s
  • Диафрагма: F7.1
Полный EXIF Полный файл
Image-square_360Martina Aničić

Inspirirale su me stvari na seoskom dvorištu dok sam odmarala u istom. Cilj je bio uslikati cvijet što bolje, zapravo jednostavnost tratinčice, bez neki dodatnih stvari sa strane. Fotografija je hladnijeg tona pa su mi tu eventualne dvojbe oko toga.

28.03.2017, 21:51
Image-square_360Sanja Kulusic,
преподаватель

Lijep pozdrav Martina! :)

Оценка работы

Ovaj rad je smirujuć, ali i lagano depresivan jer se cvijet nalazi na kamenu, otkinut je od svog "doma" pa imamo tu kontru između prirode, zelenila i kamena. Izabrali ste dobru lokaciju za ovu fotografiju jer imate sunce u pozadini kao, prirodan "backlight".

Замечания и рекомендации

Što se tiče postavki na aparatu, slobodno možete otvoriti blendu koliko vam objektiv to dopušta. Otvor blende od f/7.1 je previše zatvoren za ovakav tip fotografije, iako se tu toliko ne primjeti jer vam je livada dosta daleko od kamena.

Vidim da fotografirate na automatski, promijenite to odmah na Av kako bi se što prije naučili sami namještati postavke jer što više i duže budete fotografirali, to će vam doći samo od sebe, a i na ovaj način ne možete korigirati ništa sami već se to radi automatski. :)

Preporuke:
Bilo bi super ukoliko fotografirate u raw formatu da korigirate balans bijele boje ukoliko je potreban. Recimo ovdje na ovoj fotografiji je fotografija pobjegla u zelenkastu nijansu što bi lako popravili naknadno. Kod ove fotografije bi bilo dobro čak otkinuti malo fotografije sa strane kako bi cvijet bolje došao do izražaja ili ga pak fotografirati dok se nalazi u travi kako bi dobili još više vibrantnijih boja.

Выводы

Ovaj rad je zadovoljio osnovne uvjete i stoga je primljen.

Комментарии
  • Image-square_36030.03.2017

    Hvala vam na komentarima. Pokušat ću napraviti I've korekcije koje ste predložili. :)