Naučite stvarati umjetničke portrete!

Naučit ćete: pristupati snimanju osoba s umjetničkog gledišta, snimati lijepe portrete u kući i na ulici, pravilno komponirati kadar i koristiti osvjetljenje.

Trebat ćete: bilo koji digitalni fotoaparat, računalo s pristupom internetu, nekoliko prijatelja ili rođaka u ulogama modela i želju za snimanjem lijepih portreta.

  • 6 онлайн-занятий
  • 34 творческих задания
  • Неограниченный доступ к материалам
  • Сложность: Курс для начинающих

Что необходимо для обучения


Преподаватели

Все преподаватели Фотошколы »

Как я буду учиться?

How_learn
Подробнее об обучении »
Što je portret? Po čemu se razlikuje obična snimka osobe od umjetničke fotografije? U ovoj lekciji saznat ćete kakva je oprema potrebna za snimanje i što utječe na dobivanje lijepog portreta.
Preview-normal
Занятие 2: Kompozicija 6 домашних заданий
Naučit ćete pravila kompozicije portreta u krupnom planu, poprsja, do pojasa, u punoj visini i grupnog portreta. Saznat ćete što se u kadru može „rezati“, a što ne.
Preview-normal
Занятие 3: 1. dio: Snimanje u prostoriji 6 домашних заданий
Korištenje postojećeg osvjetljenja: učimo vidjeti i analizirati. Značajke podešavanja fotoaparata pri nedovoljnom osvjetljenju. Rad s bljeskalicom u prostoriji, korištenje dodatne opreme. Koncertni portret kao jedan od primjera rada s postavljenim osvjetljenjem.
Preview-normal
Занятие 4: 2. dio: Snimanje u prirodnim uvjetima 5 домашних заданий
Osobine snimanja u različitim vremenskim uvjetima: jako sunce, naoblaka, sumrak, vrućina i hladovina. Analiza i korištenje ambijenta i osvjetljenja. Rad s bljeskalicom, reflektorima.
Preview-normal
Занятие 5: Poziranje 5 домашних заданий
Nijanse poziranja. Rad s emocijama, izrazom i najuspješnijim pozama. Načini opuštanja modela. Analiza osobe prije snimanja: tajne boljih kutova snimanja ovisno o značajkama izgleda.
Preview-normal
Занятие 6: Vrste portreta 6 домашних заданий
Značajke snimanja različitih vrsta portreta: dječji, poslovni, svadbeni, grupni, obiteljski, žanrovski, glamur (moda i stil).
Preview-normal

Сертификат Fotoshkola.net

Константин
Константинопольский
По итогам обучения каждый студент получает именной сертификат об окончании курса. Это не так сложно: достаточно, чтобы преподаватели приняли как минимум одно домашнее задание к каждому уроку.

3человек получили сертификат об окончании курса Фотошколы на этой неделе