Научете се да създавате художествени портрети!

Ще се научите: да подхождате към снимките на хора от творческа гледна точка, да снимате красиви портрети в къщи и на открито, правилно да строите композицията в кадъра и да използвате осветлението.

Ще Ви трябва: някакъв цифров фотоапарат, компютър с достъп до интернет, няколко приятели или роднини като модели и желание да правите красиви портрети.

  • 6 онлайн-занятий
  • 34 творческих задания
  • Неограниченный доступ к материалам
  • Сложность: Курс для начинающих

Что необходимо для обучения


Преподаватели

Все преподаватели Фотошколы »

Как я буду учиться?

How_learn
Подробнее об обучении »
Какво представлява портретът? С какво се различава обикновената снимка на човек от художествената фотография? В този урок ще научите, какво оборудване ще ви е необходимо за снимките и кои фактори са най-важни за да се получи красив портрет.
Preview-normal
Занятие 2: Композиция 6 домашних заданий
В този урок ще усвоите правилата на композицията за портрет в близък план, до гърдите, до кръста, в цял ръст, както и за групови портрети. Ще узнаете какво може да се «изреже» от кадъра, и какво не бива.
Preview-normal
Занятие 3: Осветление. Част 1: снимки в помещение 6 домашних заданий
Използване на наличната светлина: как да се научим да виждаме и анализираме. Особености на настройките на фотоапарата при недостатъчно осветление. Работа със светкавица в помещение, използване на допълнително оборудване. Концертният портрет като пример за работа с отработена светлина.
Preview-normal
Занятие 4: Осветление. Част 2: снимане на открито 5 домашних заданий
Особености на снимането в различни климатични условия: ярко слънце, облачност, здрач, жега и студ. Анализ и използване на околния интериор и осветление. Работа със светкавица и отражатели
Preview-normal
Занятие 5: Позиране 5 домашних заданий
Тънкости на позирането Работа над емоциите, изражението и най-атрактивните пози. Начини да разкрепостите модела. Анализ на човека преди заснемане: тайните на най-добрите ракурси в зависимост от особеностите на външността на модела.
Preview-normal
Занятие 6: Видове портрет 6 домашних заданий
Особености на снимането при различните видове портрети: детски, делови, сватбен, групов, семеен, жанров, “бляскав” (мода и стил).
Preview-normal

Сертификат Fotoshkola.net

Константин
Константинопольский
По итогам обучения каждый студент получает именной сертификат об окончании курса. Это не так сложно: достаточно, чтобы преподаватели приняли как минимум одно домашнее задание к каждому уроку.

3человек получили сертификат об окончании курса Фотошколы на этой неделе