Работы студентов фотошколы

Задание: «Άσκηση ελεύθερου θέματος»
Image-square_50
Image-normal
Canon EOS 1200D
  • ISO 200
  • 1/1600 s
  • Диафрагма: F5
Полный EXIF Полный файл
Profile_avatarAIKATERINI GERONTAKI

retro - blackwhite...

07.06.2017, 21:30
Image-square_360Tamara Fieva,
преподаватель

Καλησπέρα,

Оценка работы

Ενδιαφέρον λήψη με σουρεαλιστικό υπόβαθρο και κεκλιμένο έδαφος. Οι σκιές των φύλλων δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ίριδας στο νερό. Το κάδρο είναι καλά δομημένο. Η χρήση του ανοιχτού διαφράγματος (F5) και της υπό-έκθεσης (-2/3EV) σε συνδυασμό με την επιλογή του ασπρόμαυρου, δημιουργούν μια καλή αντίθεση φωτός και σκιάς.

Замечания и рекомендации

Προσοχή στο βάθος πεδίου. Όταν δημιουργούμε ένα κάδρο, πρέπει να αποφασίσουμε ποιο είναι το κυρίως θέμα μας και τι θέλουμε να δείξουμε. Τα αντικείμενα στο κάδρο που παρουσιάζονται τέλεια εστιασμένα (νετ), είναι αυτά που δημιουργούν την σύνθεση του θέματός μας. Ότι είναι διάχυτο (φλου), αυτομάτως γίνεται δευτερεύων και έχει βοηθητικό χαρακτήρα.
Η γωνία που έχετε επιλέξει να τραβήξετε, ο μινιμαλισμός του θέματος, καθώς και η δόμηση της τσουλήθρας μέσα στο κάδρο (καταλαμβάνει τα 2/4), επιβάλουν να δώσετε περισσότερη ευκρίνεια στην τσουλήθρα. Έτσι θα καθορίζατε το πρώτο θέμα σας, έναντι του φόντου.
Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να μεγαλώσετε το βάθος πεδίου σας για την τσουλήθρα. Το βάθος πεδίου εξαρτάται από:
1) Το διάφραγμα: Όσο πιο ανοιχτό το διάφραγμα (μικρές τιμές), τόσο μικρότερο βάθος πεδίου και το ανάποδο
2) Την εστιακή απόσταση του φακού (δλδ το ζουμ): Όσο μικρότερη η εστιακή απόσταση (ζουμ άουτ), τόσο μεγαλύτερο το βάθος πεδίου και το ανάποδο
3) Απόσταση αντικειμένου λήψης - φακού: Όσο μικρότερη η απόσταση μεταξύ φακού και αντικειμένου λήψης (δλδ όσο πλησιάζουμε το αντικείμενο), τόσο μικρότερο το βάθος πεδίου.

Выводы

Η φωτογραφία είναι αποδεκτή.