Работы студентов фотошколы

Задание: «Η ατμόσφαιρα χάρη στο χρώμα»
Image-square_50
Image-normal
Canon EOS 700D
  • ISO 800
  • 1/500 s
  • Диафрагма: F14
Полный EXIF Полный файл
Image-square_360Χρήστος Μακρής

χρώματα...

27.03.2017, 23:31
Image-square_360Tamara Fieva,
преподаватель

Оценка работы

Πολύ ωραίο κάδρο! Ο ορίζοντας βρίσκεται κάτω από την μέση του κάδρου, σύμφωνα με τον κανόνα των τρίτων. Το κλειστό διάφραγμα και η μεγάλη ταχύτητα κλείστρου, συνέβαλλαν στο ο ήλιος να αποτυπωθεί σε 3 αποχρώσεις και όχι σαν απλή λευκή κηλίδα (λόγω υπερφώτισης).

Замечания и рекомендации

Προσωπικά είμαι λάτρης του ψυχρού! Δλδ των φωτογραφιών με υπερίσχυση των μπλε αποχρώσεων, όπως ακριβώς στην φωτογραφία σας. Ακόμα και η αποτύπωση του ηλιοβασιλέματος σε ψυχρά χρώματα, για μένα είναι προτιμότερο από τα θερμά.
Επιλέγοντας τα χρώματα του κάδρου μας, θα πρέπει να αναρωτηθούμε όχι μόνο το τι αισθητικά αποτελέσματα θέλουμε να πετύχουμε, αλλά και το τι συναισθήματα θέλουμε να προκαλέσουμε στους θεατές μας. Έτσι, η επιλογή ψυχρών τόνων, παραπέμπει σε μελαγχολία, μοναξιά, ηρεμία. Αντίθετα τα θερμά δηλώνουν πάθος, ένταση, ζεστασιά. Το ίδιο ισχύει και με τις αντιθέσεις χρωμάτων. Δλδ έντονες αντιθέσεις = ένταση, κίνδυνος, σύγχυση κλπ, ενώ οι απαλές μίξεις χρωμάτων εκδηλώνουν μια ηρεμία.
Για παράδειγμα, η φωτογραφία σας, εκφρασμένη σε ψυχρές αποχρώσεις, δημιουργεί ένα συναίσθημα νοσταλγίας και απομόνωσης. Σας επισυνάπτω ένα παράδειγμα με την φωτογραφία σας, όπου εχω παραλλάξει τα χρώματα σε 3 διαφορετικές εκδοχές. Κοιτάξτε το πως μπορεί να αλλάξει η "ιστορία" πίσω από την εικόνα!

Выводы

Η φωτογραφία είναι αποδεκτή.

Комментарии