Работы студентов фотошколы

Задание: «Zadatak na «slobodnu» temu»
Image-square_50
Image-normal
Canon EOS 700D
  • ISO 200
  • 1/2500 s
  • Диафрагма: F6.3
Полный EXIF Полный файл
Image-square_360Martina Aničić

Pozdrav :) ovo drvo mi se učinilo jako zanimljivo samo usred polja, gotovo podsjeća na neko drvo iz Afrike :D samo što sam ovaj put se odlučila i iskušati kreativne filtere na fotoaparatu pa me zanima vaše mišljenje.

29.05.2017, 22:06
Image-square_360Sanja Kulusic,
преподаватель

Lijep pozdrav Martina! :)

Оценка работы

Ovaj je rad mističan, neobičan i baš iz tog razloga atraktivan na prvi pogled. Drvo je samo, usamljeno u sred polja, a boja koju ste koristili filterima je naglasila tu usamljenost.

Замечания и рекомендации

Kao što sam napisala gore, ta plavkasta boja naglašava usamljenost stabla, bez obzira na provirivanje sunca iza oblaka. Da ste imali narančaste nijanse boje u fotografiji bila bi vesela, sjetna, spokojna.

Svaku fotografiju pokušavam protumačiti na svoj način pa tako i ovu. Ovo stablo može simbolizirati i samog čovjeka nad kojim su se nadvili oblaci tuge, ali opet ispod tih oblaka proviruje sunce, možemo isčekivati sretan kraj. Nije sve tako sivo, u svakoj tuzi ima nešto sreće i nade.

Stablo je u centru fotografije i nemamo ništa što bi nam odvratilo pogled od njega, protagonist je ove priče i naš je pogled usmjeren samo njemu.

Osobno mi se sviđa ovaj, malo drugačiji pristup fotografiji prirode, ne mora sve biti po pravilima. Pokušajte čak sa crno bijelom tehnikom i malo izvući sjene tako da stablo i oblaci još više dođu do izražaja.

Выводы

Ovaj je rad zadovoljio temu zadatka pogotovo jer ste smislili kreativniji pristup prirodi na neuobičajen način i stoga je primljen! :)

1
Nisam sigurna da li se radi o vinjeti koja je automatska, ali malo pripaziti na to da je ista sa svih strana :)
2
Super je stvar što na prvu možemo zamisliti dvoje ljudi u daljini kako pričaju ili šetaju jedno s drugim.
Комментарии
  • Image-square_36030.05.2017

    Hvala :) Cijenim vaš trud kod komentiranja i drago mi je kad fotografija nešto više "govori" :)